maandag 6 januari 2014

The Mara Blouse II

Bij Kersenpitje vond ik dit mooie Petit Panneke <3.
Jullie hebben geluk, ze doet ook solden op de Petit Pan! 10% op de nieuwe collectie, en 20-25% op de vorige collecties! Als dat geen koopje is! (deze solden gelden overigens op alle stoffen op haar website!)
De paspel maakte ik zelf met kant-en-klare biais, waar ik ook de mouwen mee afwerkte.
De biais voor de hals maakte ik zelf, want met die oranje ging dat anders té druk zijn.
Mijn eerste Mara viel iets te kort bij mijn madammeke, ik vermoed door haar peuterbuikje, dat het blousje wat opheft, dus deze keer maakte ik de blouse 2cm langer.
Wederom gebruikte ik de 3/4 mouwen van de Louisa

Stof: Stelle Outre-Mer - Petit Pan, hier bij Kersenpitje
Patroon: The Mara Blouse Compagnie M.

De blouse lag al even geknipt, maar gezien eindejaarscadeaus ook dienen afgegeven te worden rond de jaarwisseling, gingen die werkjes even voor ;).
Bovendien heb ik net vier lates gewerkt, dus hard kon ik er niet aan doordoen, gezien ik voor de middag nog een dochter heb om voor te zorgen, daarna moet gaan werken, om pas rond 22u thuis te komen.
Toch deed ik de voorbij dagen wel al wat, donderdag de boel overlocken, vrijdag de neepjes en de paspel, gisteren de lusjes en de biais gemaakt, en vandaag kon ik de blouse dan verder in elkaar zetten.
Met dank aan mijn lieve collega's, waarvan ik anderhalf uur vroeger mocht stoppen, omdat het toch vrij kalm was op dienst. Merci!

En morgen, morgen werk ik niet en genieten Louise en ik van een moederdochterdagje! Wellicht gaan we een zwemmeke en een shopke doen!

10 opmerkingen:

 1. Ow weer zo mooi gemaakt! ben jaloers op al die mooie kleertjes die je maakt. Wederom prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We love petit pan :) mooi :) die stofjes lenen zich echt tot deze blouse :) er staat er ook één op mijn lijstje voor deze zomer voor Axelle :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Dat stofje ligt hier ook te wachten op een projectje...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Ik viel onlangs ook als een blok voor dit nieuwe Petit Panneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je goed gekozen, dat stofke. T is een schoon exemplaar! Have fun op je moeder-dochterdagje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooitje! Ik kocht onlangs de witte variant. Btw. bij mijn dochter valt het bloesje ook kort en die heeft geen peuterbuikje meer, dus ik vermoed dat het gewoon een kort model is. Ik verleng het volgende keer ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de 2cm erbij valt het nu perfect :). Ik zoomde daarenboven heel fijn om, gewoon het overlocksel omgeplooid, en dan nog eens omgeplooid, dus al bij al anderhalve cm omgezoomd, en denk dat ze 3cm voorziet in het patroon? Weet het even niet meer zo vanbuiten.

   Verwijderen