zaterdag 25 mei 2013

De befaamde Burda 7828

Als het in de naaiwereld gaat over dé burdajurk, dan weten jullie natuurlijk dat we de veelbeschreven en veelgemaakte 7828 bedoelen.
Het patroon loopt tot maat 46 en daar passen mijn voluptueuze vormen jammer genoeg niet in. Samen met mijn mama, omadammeke weliswaar, herwerkte ik het patroon op mijn maat.
Zij beschreef hem reeds uitvoerig, en ik volgde deels de handleiding, deels deed ik mijn eigen goesting.De hieronder uitgevoerde versie is namelijk niet mijn eerste ;). 

De eerste versie was er eentje met fluttricot. Tevens ook mijn eerste projectje op mijn overlock. Ik had zo een groot beest nog nooit van dichtbij gezien, dus die mislukte faliekant.
De tweede, eentje in uiltjestricot, met lange mouwen lukte best wel aardig! Maar de borstnaad liep net over de tepellijn, een beetje een raar zicht natuurlijk, maar deze winterversie heb ik wel al vaak gedragen.
De derde was er eentje in een allerschattigste stofje van de uitverkoop van Fragile. Maar die ligt klaar om te redden, dus die komt wel weer goed ;). (er lubbert wat aan de nek)

En dan, finally, komen we to the point!
Mijn burdake 7828, uit Znoktricot. Moeilijk nog te verkrijgen, ik tikte de laatste meters op de kop bij deze webshop. De halsnaad werkte ik af met gele paspel, gewone, aangezien de halsnaad geen rekbare naad is en je hem toch moet verstevigen tegen het lubberen. Met paspel gaat ie dus zeker niet lubberen. Vergeet wel niet vooralsnog toch nog zoomband te strijken, bij burda poging nummer 3 deed ik dat namelijk deed, omdat ik dacht dat de paspel ging volstaan, en het resultaat ligt in mijn herstelbak.
Na 4 pogingen nu enkel nog de te ruim vallende armsopeningen verkleinen en de decolleté wat verdiepen, en dan is het patroontje perfect :)


6 opmerkingen:

 1. leuk 'k kwam je tegen via facebook bij stofdestofkes
  ik hou van die stofjes die je gebruikt leuk ik volg.
  je zou even bij blog lovin aan moeten melden zo handig , krijg je elke dag een update van de blogs die je volgt, het is zo gepiept
  groetjes Bathseba

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mamadammeke5/26/2013

   Bedankt voor de tip, maar ik zie nu toch ook mijn updates via mijn dashboard? *ben nog wat aan het zoeken hoor ;)*

   Verwijderen
 2. Mooie creaties, ik blijf volgen! Ikzelf heb ook de burda 7828 liggen, alle deeltjes van het pdf patroon zijn al uitgeknipt, nu nog plakken, zo'n werk...
  Ik hoop dat het mijne er even goed uitziet als de jouwe. Ik ben momenteel bezig met de cambiedress, maar geloof me, mijn eerste kleedjesproject voor mezelf, maar het is lang nog niet af ;-)
  Gr Sofie

  spurrewubsie.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook bezig met de cambiedress :)
   Maar hij valt teveel open aan het decolleté, dus ben hem weer uiteen aan het halen ;). Ik denk dat de mouwtjes niet diep genoeg steken ofzo...

   Verwijderen
 3. Marie Danneels11/09/2013

  Ik vind dit een perfect kleedje, echt op u gegoten en heel mooi van snid !
  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaloers.... Ik zoek een bv kleedje om zelf te maken, maar een heel patroon herwerken naar mijn maat, dat durf ik dus niet

  BeantwoordenVerwijderen