donderdag 18 juli 2013

Roos 5011, de testversie

Na lang zoeken vond ik eindelijk het gegeerde patroon Roos 5011 wikkelkleedjespatroon.
Ik wou dat, of het wikkelkleedje uit de nog meer gegeerde Burda Lente/Zomer 2004, maar die vind je al helemaal nergens meer.

Ik maak zelden een testversie, zeg maar nooit, maar mijn gereserveerde stofjes voor dit wikkelkleedje waren toch echt té mooi om te vergallen.Dus maakte ik er toch maar eentje in een van mijn intussen minder favoriete stofjes. Gelukkig maar, want ik vergat de onderkant van de mouwtjes te rimpelen, en had het pas door toen de boel al klaar was.
Overigens had ik ook te weinig biais, maar dat heb ik slim opgelost, aan de binnenkant ga ik gewoon een knoopje zetten ofzo. Eigenlijk 'moet' je zelf biezen maken, maar daarvoor was ik, u raadt het al, te lui.
De hals valt een beetje wijd open, vind ik. Maar ik daar ging ik niet in de fout, dat zal het patroon zijn. Ik vind het wel een beetje gek, want peuters en kleuters hebben geen borstjes, dus ik ben eens benieuwd hoe dat gaat vallen.

Het jammere is dat het patroon telkens een maat overslaat, je hebt de 92 of de 104, de eerste is nipt voor het madammeke, de andere nog een ei te groot. Maar onder het motto "dat eet geen brood", maakte ik dan toch maar de 104, we hebben toch geen motten in de kast ;).

Patroon: Roos 5011
Stof: Filou & Friends

6 opmerkingen:

 1. Hij is heel leuk!! Ik heb lange mouwen gemaakt en die zijn vrij breed vind ik, dus een kort mouwtje is slim. En ik liep ook tegen het feit dat hij steeds een maat overslaat. Super stom! Dat hebben veel van die Roos patronen, merkte ik al.

  Enne bias?? Dat heb ik uberhaubt niet gebruikt... haha. Het lijken wel verschillende jurkjes, maar ik vind jouw stofje leuker, ondanks hij niet meer tot je favorieten behoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7/19/2013

  Bij een maat teveel kun je gewoon naadwaarde in het patroon rekenen. Dus in plaats van het er aan te tekenen, dus geen naadwaarde bij een 104, dan kom je al gauw op een maatje 98

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem7/19/2013

  Hallo, maakte je dit met een katoentje of met tricot? Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is katoen, maar met tricot kan je hem ook doen hoor ;).

   Verwijderen
 4. Toch leuk gedaan! De papegaaitjes staan leuk op het jurkje :)
  woohoobydavina.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem4/28/2014

  Ik ben ook al zo lang op zoek naar het patroon. Waar heb jij het gevonden? Zou je er eventueel een kopie van willen geven? Uiteraard tegen vergoeding! Mijn emailadres is stefanie.1987@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen