dinsdag 27 augustus 2013

Dekentje

In navolging van mijn nostalgisch kleedje, kreeg ik via Stof de Stofkes het aanbod om een nostalgisch paneeltje te kopen. Niet echt Beatrix Potter, maar het lijkt erop allee ;).
Ik zei geen neen, want zag al meteen een tv-dekentje voor het madammeke in mijn hoofd.
Zo gezegd, zo gedaan se. Ik combineerde het paneel met oudroze fleece.


Het verliep allemaal niet echt volgens planning. Ik stak er oorspronkelijk turqoise paspel in, maar met die fleece wou mijn naaimachine niet mee. Tenzij met transportvoet, maar dat ging dan niet met de paspel, en de paspelvoet alleen, kan niet op de transportvoet. Een hele cirque allee, en na anderhalf uur gesukkel stak ik de hele affaire onder overlock en lockte de hele paspelboel eraf. Voila, gemoedsrust heet dat! Weg ermee als het niet lukt! Of weinig doorzettingsvermogen, zo kunt ge dat ook noemen...
Ik werke de rand af met een siersteek (golfjes) en doorstikte het middelste grote roze vierkant nog eens rondom, zodat de fleece niet als een losse bel aan mijn katoentje hangt, maar mooi vast ertegen.

Voila, laat de winter nu maar komen! *of toch nog maar even niet*

8 opmerkingen:

 1. Mooi hoor! En niemand (nou ja, behalve wij dan ;-)) weet dat er eigenlijk een paspel tussen hoort!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor! En niemand (nou ja, behalve wij dan ;-)) weet dat er eigenlijk een paspel tussen hoort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben meer fan van felle kleurtjes, maar lijkt me wel een knus dekentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai, je hebt snel werk van m'n paneel gemaakt. De kleine meid zal er vast blij mee zijn. Heel leuk je stofjes verwerkt te zien! Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat de winter nog maar even wegblijven ;). Maar als hij er is, heb je alvast een super knus dekentje. Vind het stofje ook erg leuk! Mooi mooi!

  BeantwoordenVerwijderen