zaterdag 26 april 2014

FWCC & DH

Hiephoi!
Ik vertelde jullie al eerder over mijn minidraagdoekenprojectje en nu zijn donderdag ook de geweven stoffen bij mij afgeleverd :).
Ik kreeg het niet over mijn hart om in gelijk welkeen van mijn doeken te gaan knippen, dus vroeg ik aan de lieve dame van het Belgisch draagdoekenmerk Keppeke (patriot als ik ben ;) ) of ze geen scraps had voor mij, en legde kort mijn (gepiekt) ideetje uit.
Ze vond het meteen een leuk idee en deze week kwam ze me een heuse stapel scraps brengen.
Het waren vooral laminoscraps, dat is de reeks met flamingo's, en die vind ik natuurlijk geweldig :).
Ik heb overigens deze besteld om aan mijn stash toe te voegen. Hij wordt speciaal voor mij, en ook voor u als u het vriendelijk vraagt, in een maatje 7 geweven, want 6 is me wat te nipt met mijn voluptueuze vormen en kleuter van 15kg.

Het "naaien" van de doekjes zelf was zowat mijn gemakkelijkste project tot nu toe :p. Gewoon ff afpassen hoelang en hoe breed ik ze wou, en dan overlocken. Ik heb ze voor deze minipopjes bewust niet omgezoomd, want dat zou veel te dikke randen geven om mee te gaan knopen bij zulke ieniemienie-demomodellen.
De knoop correct krijgen op die mini's, dat was een ander paar mouwen :p. Wat een prutswerk!
En laat er nu niemand het in zijn hoofd krijgen om, op gelijk welke gelegenheid waar ik sta, mijn knopen te gaan losmaken :p.


FWCC (Front Wrap Cross Carry) met de Cubes Turquoise Paradise.


DH (Double Hammock) met de Lamino's Babyblauw.


Nu rest me nog een ringsling, een mei tai een een SSC te maken voor mijn poppies.

De lieve Keppekedame vroeg of ik voor haar ook een poppendraagdoek uit de cubes wou maken, en dat wou ik natuurlijk wel. Keiblij als ik ben met mijn scrappies :).
Nu lijkt ie mss wat te lang, maar mijn pop is maar 4 jaar en heeft geen kleren aan he, dat verkort de lengte van de doek nog wat ;).3 opmerkingen: