woensdag 11 februari 2015

Menina voor Jeanne & Louise

Vandaag is het zover! Louise is voor de eerste keer naar een verjaardagsfeestje.
Jeanne wordt vier jaar en trakteert de vriendjes op een namiddagje binnenspeeltuin.

Bij een verjaardag, hoort natuurlijk een cadeautje!
Maar wat koop je voor een kleuter van vier he... Mijn eigen ervaring leert me dat die kindjes eigenlijk al alles hebben wat ze willen, en een zoveelste Actioncadeautje belandt waarschijnlijk toch ergens in een doos of op zolder.
Even brainstormen later besloot ik het Meninatasje uit Zo Geknipt I te maken.
Meisjes van vier, die houden van roze, meisjes van drie overigens ook (tot moeders groot plezier...), dus koos ik voor de roze variant van Fireflies, uit de Wee Wander-collectie, van Michael Miller.
Maar tijdens het knippen wist ik al meteen dat mijn eigen madammeke dat nooit zomaar ging afgeven aan een ander kindje, en dat ze het zelf zou willen houden. Leg dat maar eens uit ook aan een kind van drie he, dat het voor een ander kindje is, en hoe mooi ze het ook vindt, dat ze het niet mag houden.
Ik besloot voor de gemakkelijksheidsoplossing (op discussievlak met eigen kleuter dan ;) ) te gaan en knipte en naaide het tasje gewoon in tweevoud.

Er staat maar eentje op de foto, want het tasje voor Jeanne was echt op de allerlaatste minuut pas klaar. Komt er natuurlijk van, als ge pas gisterenavond alles zijt beginnen knippen :p.


 

Na bovenstaande foto's, besloot ik nog een kamsnapke in dit exemplaar te steken.
Heel slim natuurlijk, om dan net op die plaats al een labelke genaaid te hebben, maar bon, als het dat maar is.


Allee, ben benieuwd! Nog een uurtje me-time, en dan de kabouter gaan oppikken in de binnenspeeltuin!

6 opmerkingen:

 1. Oh zo spannend dat 1ste verjaardagsfeestje waar ze naartoe mogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O dat is een leuke versie ! En je doet me al schrik krijgen voor het eerste verjaardagsfeestje waar onze tweelingmeisjes op uitgenodigd zullen zijn ... ik probeer ze nu al te leren dat ze niet alles zomaar dubbel kunnen hebben en met elkaar moeten delen , maar 2-jarigen zijn daar een ramp in !
  Stel je voor ... kan ik later zo 3 identieke tasjes tegen een deadline naaien . 2 houden en 1 afgeven : hoe gek kan het worden ;)
  Ik hoop dat je genoten hebt van de me-time !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi de tasje, en de print van elke kant zo mooi uitgekomen. Ik ben sowiezo fan van de menina voot meisjes! Geslaagde patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, goed opgelost, maar voor de mama minder praktisch om op tijd klaar te raken. ;-)
  Heel mooi, die stof is prachtig, ideaal voor roze lovers. :-)

  BeantwoordenVerwijderen