zondag 9 augustus 2015

Glenda Clutch

Enkele dagen geleden had ik een suuuuuuperleuke naaidate met twee vriendinnen.
Maar dat bloggen kwam er maar niet van, druk, druk, druk!
We maakten de Glenda Clutch van Swoon.
Tip: in het vastgezette bericht op deze facebookpagina op vind je een kortingscode van 20% op alle Swoonpatronen, altijd aardig meegenomen ;).


Ik koos mijn favoriete Petit Panneke uit mijn kast.
Dat ligt er al jaren te liggen, omdat ik er te gierig op ben. Maar dit was eindelijk de moment om er een stukske af te snijden.

Patroon: Glenda Clutch - Swoon
Stof: Petit Pan
Fournituren en versteviging: Plus en Min

Gecombineerd met mijn op één na favoriete Petit Panneke, waarvan ik enkel nog een reststuk van iemand kon overkopen. Moest iemand nog weten waar te koop, of iemand van jullie lezers, die nog een stukje in de aanbieding heeft, ik hoor het graag!


Zoals het een clutch betaamd, kan het hengsel er ook af.
Maar dat ga ik niet doen, of ik vergeet overal mijn tasje ;).
Ik ben nogal een choaat, met het geheugen van een goudvis, slechte combinatie. Niet voor niks draag ik altijd schoudertassjakossen. Handtassen vergeet ik gewoon overal.


Properkes afgewerkt, en de keergaten netjes dichtgenaaid met de hand. In tegenstelling tot die mijn naaidates :p. *grapje he schatjes ;) *


Ziet er peanuts uit he, zo een tasje?
Echt moeilijk was het ook niet, maar ne mens verschiet er toch van hoeveel tijd daarin kruipt, vooral in het knippen van al die deeltjes stof en verstevigingen.
Wij gebruikten overigens H250 op alle stofdelen als "interfacing" en Decovil Light op deze waar er "stabilizer" op moest, want die Amerikaanse affaires vind je hier niet. En hij is prima zo.

12 opmerkingen:

 1. Zooooo schoon! En ik zou hetzelfde probleem hebben met zo'n clutch, schrik om ergens achter te laten... Da's ook de reden waarom ik er tot nu toe nog geen maakte voor mezelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie zakjes! Inderdaad kruipt de meeste tijd in het knippen en verstevigen van de stof. Daarom doe ik 1 dag alles knippen en verstevigen omdat ik dat snel beu ben en de andere dag naaien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi model van clutch!
  Ik denk dat je bij Huisje Creatief nog wel van je favoriete stof zou kunnen vinden
  http://shop.huisjecreatief.be/nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Ik geraak soms ook al ontmoedigd als ik die lijst benodigdheden en stabilisers zie waarvan je de helft dan nog bij elkaar moet beginne zoeken... Maar het resultaat geeft dan meestal wel voldoening :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, wat een mooi tasje! En ik moet er ook altijd riempjes hebben hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Perfecte stofkes voor ne clutch! Love them! Ben jij een "choaat"? Hihi, ik neem aan dat je bedoelt een "chaoot"? Een lapsus in de aard van t beestje zeker? ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig jouw versie in dat stofje :)

  het patroon staat ook nog mijn "ooit toe doe lijstje".

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk model van tasje vind ik,zelf ben ik niet zo fan van die stofjes maar gelukkig mogen smaken verschillen,hé!

  BeantwoordenVerwijderen