woensdag 14 oktober 2015

Twee Frozenpj's - Wolf#2 & #3

Al die rages, daar ga ik niet in mee hoor!
Maar volgens mijn zus ben ik ne plooier, en inderdaad, als er ik iets kan betekenen waar mijn kinders gelukkig van worden, waarom zou ik dat dan niet doen he?
En tegenwoordig is het hier al "Elsa en Anna" wat de klok slaat bij Louise, en daar heb ik haar niet bij moeten helpen.
Trouwens, dé manier om haar haar deftig te kunnen vlechten voor school (ik heb het idiote idee dat ik luizen ga kunnen weghouden door haar haar zoveel mogelijk bij elkaar te houden op school), onder het mom "Wil jij een Elsastaart?".
Dus toen ik in de modecoupon dit leuke stofje zag liggen en ge met ene pj niet ver komt, kon ik me niet houden :p.
Eigenlijk is de rechtse de pj van het originele plan. De linkse maakte ik met de restjes (voor- en achterpand en de boordjes). Want twee Frozenpj's, zijn beter dan één.

Patroon: Wolf - Zonen09
Stof: hier


Nog wat detailfoto's. Ik krijg regelmatig de vraag of ik mijn coverlock nu vaak gebruik tegenwoordig.
Het antwoord is ja.
Ik stik er mijn tricot mee door, en gebruik hem voor alle elastische zomen.


In de taillebanden stak ik voor de zekerheid toch een elastiek. Want heb al gemerkt dat boordstof soms na tig keer wassen en drogen te ruim komt te zitten.

En welke wou ze aandoen na het badderen?
De restjespj natuurlijk, ons roze-mieke. ;)7 opmerkingen:

 1. heel mooi. En goed om te weten dat je in de doordjes van de broek ook nog een elastiek steekt, ik wou u dat nog eens vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel mooi. En goed om te weten dat je in de doordjes van de broek ook nog een elastiek steekt, ik wou u dat nog eens vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooooh. Dit mag ik echt niet laten zien aan mijn 2 jongste meisjes! Ik wist nog niet dat er Elsa en Anna stof bestond. Die Elsavlecht is een gerief he :-) ik hou ervan, ik kan haren invlechten en met een beetje sjans zit die de dag erna nog heel goed erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof! Ik denk dat zelfs mijn zoon daar geen nee tegen zou zeggen :-). Ik gebruik ook steeds elastiek, voor de zekerheid. Mag ik vragen welke coverlock je hebt? Ik wil er graag één, maar vind het zo prijzig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een Janome Cover Pro 1000.
   Prijzig beestje, idd.
   Maar ieder kiest natuurlijk voor zich waar ie zijn geld aan besteed. De ene gaat op reis, de ander koopt een coverlock :p.

   Verwijderen
 5. Tailleband: met streepjes, heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen