vrijdag 31 oktober 2014

Sterren/spinnensweater

Net nog een heerlijk zachte hoodie gemaakt met stoere sweaterstof!

Louise is gelukkig helemaal niet bang van spinnetjes. We gaan nogal bewust om met wat we zeggen op het vlak van "brrr, bah, bang, griezelig, eng, gevaarlijk, pas op, voorzichtig, ...".
We willen ons kind niet bewust ergens bang van maken.
Een angst/fobie is namelijk niet aangeboren, maar veelal ingeprent en overgebracht door de ouders.
Als je als moeder gaat lopen gillen elke keer je een spin/muis ziet, tja, dan leert je kleintje natuurlijk ook meteen dat het daar bang van moet zijn.
Louise vindt spinnetjes dus nog gewoon leuk. Heeft wellicht ook te maken met de vogelspinnen van papalief :p. Die spinnen zelf doen me niks, zolang ik ze maar niet moet verzorgen, ik vind het alleen sneu voor hen dat ze in een terrarium zitten, dieren horen namelijk niet in een kooi.
Maar ja, hij heeft al spinnen van voor ik hem ken, en ik kan hem er jammer genoeg niet van overtuigen dat je dieren, dus ook spinnen, niet in een kooi steekt.
Maar andere kooidieren komen hier niet binnen ;).


PS: je scherm is niet vuil, en de stof ook niet, er zit gewoon een plekje stoom op van net te strijken.

Stof: hier bij Kersenpitje

Ik wou eens wat anders dan de boordstof, waar ik gewoonlijk mijn truien mee afwerk, dus koos ik voor een luiwijvenzoom :p.
Elke rekbare steek is goed, hier koos ik voor een simpele zigzag. 
Let er natuurlijk wel op dat je de mouwen en onderkant wel moet verlengen, als je zonder boordstof werkt.


Ook in de nieuwste Ottobre spotte ik overigens dit stoere stofje :).


8 opmerkingen:

 1. Leuke trui!

  Ik weet niet of een angst / fobie enkel overgebracht is hoor. De oudste had als peuter schrik van alle dieren en van haar schaduw. Terwijl ik van geen enkel dier schrik heb ( natuurlijk sta ik niet te springen om sommige dieren vast te pakken en hoef ik geen vogelspin in huis ;-)). Het is wel zo dat haar schrik nu geminderd is, mede doordat wij idd ook op onze woorden letten. Alleen honden, daar blijft ze een angst voor hebben. Tot afgelopen zomer ongegrond en toen zagen de kinderen hoe ik aangevallen en gebeten werd door een hond en sindsdien is het weer helemaal verstijven als er een hond langskomt ... Terwijl ikzelf dat dus niet heb, ook niet na mijn opgelopen beet.

  De papa heeft dan weer een fobie voor muizen en zelfs onze 2,5 jarige lacht hem daarmee uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijne vent heeft ook een muizenfobie :p. Dode vindt ie niet erg, maar soms vergeet onzen DikkieDik er ene dood te bijten, voor hij ze binnenbrengt, en die moet ik dan gaan pakken.
   Maar dat is ook een fobie uit zijn kindertijd. Zijn grootouders had een boerderij, en zijn oma vistte de muizen met haar blote handen uit de ton eten voor de beesten en neep ze dan fijn met haar blote handen.
   Bah, vind ik ook maar vies.

   Verwijderen
  2. Jak, degoutant seg. Ne mens zou van minder een fobie krijgen! Ook hier stamt ventje zijn fobie uit zijn kindertijd. Als 6-jarige verstopte die eten onder zijn bed voor een hongerke 's nachts en op den duur kwamen daar muizen op af. Zelfs dode moet die niet van weten, dan roept hij ofwel mij ofwel 1 van de kinderen ;-)

   Verwijderen
 2. Helemaal in de tijd van het jaar, die trui!
  Ook hier: dochterlief is van niets of niemand bang, maar de zoon des te meer! Ze krijgen nochtans dezelfde opvoeding, ik Zeg dezelfde dingen tegen hen allebei... En toch 1 angsthaas en de ander totaal niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben nekeer benieuwd hoe ZL gaat zijn ;).
   Maar idd, sommige zullen wel angstiger zijn van aard, dan anderen. Ik ben ook een angstig persoon hoor, maar niet van concrete zaken gelijk beesten enzo. Meer van gedachten en "wat als..." gedachten enzo.

   Verwijderen
 3. Heel erg leuk. Zulke dingen vind ik ook super om te maken. mooi, draagbaar en dit wordt zeker door ons kleine volkje gesmaakt. En inderdaad, de nieuwe ottobre is gewoon weer fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi Ellen! Stoer! En geloof met de bedoeling dat je zoontje deze ook ooit zal dragen.Trouwens ik moest de foto vergroten om de spinneke te spotten haha, dacht eerst huh? waarom noemt ze nu de sterren-spinnen?
  Ikzelf ben ook enorm bang van die vieze beestjes maar probeer ik toch mijn zoontje leren dat ze niet echt vies zijn , nu maakt hij ze zelfs (sorry)'dood'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi hoor en je vorige creaties mogen ook gezien worden

  BeantwoordenVerwijderen