zaterdag 22 november 2014

Poppenbedje

Een week geleden postte ik een oproepje op mijn Facebookpagina om te vragen of er iemand een tweedehands Ikea-poppenbedje te koop had staan, of waar ik dichterbij een gelijkaardig kon vinden.
Veel gelijkaardige te vinden blijkbaar, maar wel drie- of vierdubbel de prijs ;).
Gelukkig was er ook iemand die het hare tweedehands verkocht, en voor een schamele vier euro kon ik het bedje oppikken op enkele minuutjes van de deur. Hiephoi!
Bij Ikea verkopen ze het natuurlijk nog nieuw ook, maar ik weet uit ervaring dat op de uren dat ik daar geraak, de afrit daar een regelrechte verkeersramp is, dus liever niet.

Bon, het bedje dus!
Ik kocht het bedje, met de bedoeling er nieuwe lakentjes op de maken, en als Sinterklaascadeau aan mijn dochter te geven.
Ik overwoog, zeer kortstondig, om het bedje eerst nog een likje verf te geven. Maar dat is eigenlijk niet nodig, ik zie graag hout, en het was nog in mooie staat.
Ik maakte Cozette- gewijs een dekentje, waarbij ik de fleece verving door wafelkatoen, omdat de oranje fleece die ik had veel te fluo was.

Stof: Soft Cactus + restje wafelkatoen

Andere kant van het dekentje.


Het bijgeleverde blauwe matrasje en kussentje werden ook overtrokken, en nekeer doorstikt, dat de ingewanden op hun plaats blijven ;).


En als Louise ooit niet meer met het bedje speelt, dan schuif ik het gewoon door naar onzen Dikkiepoes. Ziehier een hoop mensen, die dat ook deden ;). *hihi*

7 opmerkingen:

 1. Heel mooi hoor en zo te zien heb je al een alternatief voor het bedje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh da's leuk gedaan. Hier staat zo ook 1 bedje met de mooie blauwe lakentjes nog op :) Onze kat is er nog nooit in gaan liggen, maar dat is ongetwijfeld omdat het bedje altijd vol ligt met poppemiekes :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is hartstikke mooi opgelost toch? Ziet er super uit. Wij (mijn zus, broertjes en ik) zijn ook opgegroeid met het idee dat Sinterklaas niet bestond. We vonden het desondanks altijd erg leuk en deden dan ook altijd gewoon mee. Hebben dan ook nooit het 'geheim' verklapt aan een kindje die er wel in geloofde. Zou het graag zelf ook zo doen bij mijn kinderen! Liefs, Anne-Co

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi ik heb ook een poppebedje en ben op zoek om zelf een kalender te maken ...bedje is 30 op 58 cm ....

  BeantwoordenVerwijderen