donderdag 23 april 2015

Enveloppehalsshirt

Ik hoor de vraag al aankomen: "Waar vind jij tijd om te naaien met een pasgeborene???"
Wel, ik zal u mijn geheimen eens prijsgeven :p.

1. Kraamhulp: Mijn grootste hulp! 2 uur per week (of soms 4 uur per week) komt er nog iemand om mijn was (plooien en strijken) te doen. Dat scheelt al heel veel, dat ik mij dat niet moet aantrekken! En als ze nog tijd over heeft, dan maakt ze ook nog koemelkvrije chocomousse voor mij ;). *nomnom!*
2. De ochtendrush: Manlief is niet bepaald de nieuwe man op huishoudelijk vlak, maar wat hij voorlopig wel doet, is Louise naar school brengen. Eigenlijk is dat mijn grootste hulp, nog veel groter dan de kraamhulp, dat ik na een zeer onderbroken nacht niet om 7u uit bed moet. Merci sjoe!
3. Draagdoek: Mijn huishouden doe ik als Arvid in de draagdoek zit. Dan vind ik het wat lastig om te naaien, maar mijn huishouden kan ik wel doen. Zo is alles af tegen dat hij toch eens in zijn parkje slaapt (nog niet zooo vaak hoor) en dan kan ik die tijd benutten om creatief te wezen.
4. Efficiënt naaien: Ik werk een beetje in serie. Paar dagen patronen uittekenen. Paar dagen stof knippen. Zo heb ik een werkje of tien geknipt liggen (nog een jurkje voor mezelf, 3 zwierkleedjes voor Louise, 2 jumpsuits voor Arvid, een onderbroek voor mezelf, een shirt voor mezelf, ...)
Dan alle dingen die in dezelfde kleur moeten genaaid worden tegelijk maken, over verschillende dagen weliswaar he. Niet toevallig waren mijn laatste drie naaisels alledrie muntkleurig, dat scheelt tijd in het inrijgen van naaimachine en coverlock. Dan speld ik zoveel mogelijk, naai het gespelde, nestel me weer in de zetel om te spelden, naai weer, enzoverder. Daar lopen met de kleine man soms wel wat dagen overheen, maar het doet me zoooo deugd om toch te kunnen naaien!

Zo werkte ik nog deze zoompjes af, van dit unisexshirt (efficiëntie op lange termijn heet dat :p) tijdens het kleine ochtendslaapje :)
Het ochtendslaapje dat nu verder gaat, maar dan op mama's buik <3.

Patroon: Ottobre 3/2011 n°12 met aangepaste mouwen
Stof: Superhelden, hier bij Kersenpitje
  Muggen, hier bij Kersenpitje

En vanavond is er naaicafé, dan neem ik Arvid gewoon mee, en kan ik hopelijk een reeds geknipt kleedje voor Louise in elkaar naaien. En kan dat niet, nou, dan zijn we er toch nekeer uit, en komen we nog nekeer onder de mensen. Babbelen en Fantakes drinken is ook altijd leuk!

14 opmerkingen:

 1. Weer een mooie combinatie.
  Jij hebt toch echt talent hoor en dit zowel organisatorisch als op het gebied van stoffenkeuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chapeau dat je dat allemaal gedaan krijgt!
  Leuk shirtje, ik heb het stofje ook gekocht bij Kersenpitje. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier een even oud zoontje maar nog niet terug achter mijn naaimachine geraakt :( denk dat ik de draagdoek toch eens wat beter onder de knie moet krijgen en frequenter moet gaan gebruiken :D

  Leuk t-shirtje is het geworden!

  K(re)atrientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh wat een leukerd. En herkenbaar hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk stofje!
  En wat een goede organisatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed georganiseerd daar bij jou en groot gelijk om er eventjes tussen uit te gaan...ene babbel en wat fris is altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh, ik heb dat stofje ook besteld. En dat doe je goed seg, de combi naaien-baby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad met goed organiseren krijg je veel gedaan. Denk dat het ook helpt dat het niet jouw eerste kindje is. Mooie t-shirt, ben benieuwd naar de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zal je tips maar goed onthouden voor binnenkort ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem4/24/2015

  Mooi stofje! Goed bezig zeg! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zijn vast gegadigden die jouw kleine man even willen kamperen terwijl jij achter de naaimachine kruipt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kraamhulp (nooit gebruikt maar klinkt heerlijk )mss bij de twede ooit..
  Met je patteke in de draagdoek zaaaaalig,mis de momenten..
  En ik vind dat je echt goed bezig bent op vlak van naaien,zo veel leuke spullen in een korte tijd amai..
  Ikzelf werk momenteel niet en ik vind al weinig tijd om iets te naaien (mmaar ben ook bezig met voorbereidingen voor aydin zijn feest).
  Trouwens dat is een perfecte enveloppehals tshirt (soms/meestal zie ik dat het zo lelijk trekt van voor,komt ook bij mijzelf voor,en ik zie zo graag van deze shirtjes)ik ga op zoek naar deze ottobre!!

  BeantwoordenVerwijderen