zaterdag 11 april 2015

Dear Betsie Flowers - tricot

Ik ontving deze mooie stof, de twee in de eigen reeks van Kersenpitje "Telle mère, telle fille" op de dag voor mijn bevalling.
Ongeveer 1 maand heb ik gedaan over deze 2 kledingstukken.
Niet zo gek natuurlijk, met een pasgeborene in huis ;).
Het is een schatje, die kleine Arvid van mij, maar hij heeft het wat moeilijk. Hij spuwt veel, heeft krampen en vindt alleen troost op mama. Moeders is nu op koemelk- en sojavrij dieet, en de kleine man is in behandeling bij de osteopaat. Hopelijk is er snel beterschap, want mijn kleine mannetje ziet af, bij momenten :(!
En ik zie het ventje natuurlijk doodgraag, maar stiekem droom ik er wel van dat hij eens een uurtje in zijn parkje zou willen slapen, in plaats van op mij, en ik even een uurtje volledig voor mezelf heb, eens een badje kan nemen of een uurtje kan doornaaien of...

Het naaien dus. Over het patroon tekenen en de stof knippen deed ik al een week. Daarna volgden een avondje speldjes steken, de volgende dag een paar van die gespelde naden naaien, dag erna nog paar naden naaien, dan weer speldjes steken, enzoverder. Woensdag waren ze dan allebei af :). Maar dan moesten er nog foto's gemaakt worden, en een blogbericht geschreven. *wat ik nu doe met de kleinste zoetebol op mijn schoot, die eindelijk vredig slaapt*

Patroon: Candy Jurk - LMV Lente 2014
Stof: Dear Betsie Flowers, by Kersenpitje

Ik vind het een superleuk modelleke, deze Candy jurk, dat hier zeker nog zal gemaakt worden!!!
Ik maakte maat 4 jaar, voor Louise die normaal een 4 jaar draagt. Ik verlengde al met 2cm, maar ga daar nog 2cm bijdoen bij de volgende, want deze haalt het eind van de zomer niet denk ik, gelijk zij groeit ;).
De mouwtjes dubbelde ik, want ik hou niet van de onafgewerkte randen die LMV voorstelt, en aan de hals werd er een bies voorzien, wederom voor dezelfde reden.Ook moeder kreeg een t-shirt, wederom met hetzelfde Ottobre-patroon.
Maar ik ben content van de pasvorm, dus waarom zou ik dan veranderen he?
Het enige waar ik soms eens in verander zijn biesjes ipv omzomen aan de mouwen, zoals ik hier ook deed, en een onderboord ipv een zoom onderaan, zoals ik deze keer ook weer deed.

Patroon: Ottobre Creatieve workshop 330
Stof: Dear Betsie Flowers, by Kersenpitje

Verward haar, geen oorbellen, geen kleur, ...
Jaja, ik ben pas moeder geworden hoor, ik heb nog ff voor alles een excuus.
En mijn buik, die heb ik maar zoveel mogelijk ingetrokken :p.


16 opmerkingen:

 1. mooie kleren. baby erbij vraagt veel. in bad drijft mijn baby op een drijfmatje. http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=541&groep_id=429&merk=7121. Eerst aan de borst met matje en daarna drijvend slapen. Heb ik even de handen vrij en kan ik lekker naar hem kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me het voorstellen dat het niet gemakkelijk is met zo'n kleintje in huis maar dat komt allemaal wel weer in orde.Toch toffe dingen genaaid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar, ik naaide ook quasi niks toen mijn zoontje pas geboren was. Ondertussen is hij 5 maanden en begint er wat ritme in te komen. Mooi jurkje trouwens voor jouw dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi jurkje hoor! Succes met het dieet en ik hoop dat het snel beter gaat met de krampjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk helpen de behandelingen bij de osteopaat en je dieet zodat hij zich snel wat lekkerder voelt. En ondertussen ben je gewoon moeder hè? Je doet wat moet...
  Chapeau dat je die jurk hebt afgekregen, zo tussendoor! Daar zou ik geen energie meer voor gevonden hebben denk ik. x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. eerst en vooral proficiat!
  prachtig kleedje en tof dat je hetzelfde stofje hebt als je dochter.
  Je hoeft je buik niet in te trekken hoor... een kersverse mama zonder buik? Bestaat dat? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reuze prestatie! Heel mooi jurkje voor de dochter! Ik vind dat modelletje heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hopelijk is er snel beterschap voor je kleine schat! Leuk jurkje en dito tshirt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo groot dat de dochter al is!! Mooi kleedje en ik duim voor een uurtje rust...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk kleedje, leuk shirt! Ook hier heeft de osteopaat ons enorm geholpen toen onze oudste dochter als baby enorm veel last had van krampen! Hij heeft van haar een andere baby gemaakt!
  Ik hoop voor jou hetzelfde!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een guitige dochter heb jij! :-) en chapeau dat je toch nog probeert te naaien tussendoor. Die eerste maand had ik daar wel zin in maar niet de fut voor! succes met de krampjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat je zelfs al de energie hebt om aan naaien te denken in deze omstandigheden! Chapeau! Je mag terecht trots zijn op het resultaat. Hopelijk vinden jullie snel de goede behandeling voor jullie kleine man.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hopelijk verbeterd de situatie voor je zoon (en daarmee die van jou) snel door alles wat jullie proberen. Succes met de vermoeidheid. Beide projecten vind ik erg geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem4/14/2015

  Mooi geworden weeral :) Veel succes met het nieuwe moederschap hoor, je ziet er reuze uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Weeral mooi! Ik ken het een babytje in huis die enkel op mama's arm of schoot wil slapen. Ondertussen is hij 3 jaar en heb ik tijd om af en toe creatief bezig te zijn.

  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi, moeder en dochter assorti!

  BeantwoordenVerwijderen