zondag 20 maart 2016

Arvid, 1 jaar

18 maart 2015, werd ik voor de tweede keer mama. Niet van een madammeke deze keer, maar van een geweldig schoon meneerke! Mijn kleine Arvid!
Enkele dagen terug werd hij dus al één jaar!
Gelukkig voor jullie is mijn blog geen mamablog, want jullie zouden tegen veel gezaag moeten kunnen. Ik zou niet veel volgers meer over hebben ;).
Want mijn Arvidje is niet alleen de allerliefste jongen van de wereld, hij is ook al een jaar een huilbaby (of is dat inmiddels huilpeuter?), sliep nog NOOIT langer dan 2u aan een stuk, gemiddeld 1-1,5u (jawel, ook 's nachts), krijgt er elke maand wel een allergie bij, waardoor ik eveneens al een jaar mee op een lastig intolerantiedieet ben (ivm de borstvoeding), ...
Gelukkig is moederliefde onvoorwaardelijk, maar ik hoop wel dat het hier snel gaat keren, want het begint wel zwaar te worden, na zo een jaar...

Back to the creative blog.
Elke jarige verdient een schoon tenueke.
Dus maakte ik voor Arvid een hemdje, met bijpassende kroon, en voor Louise een rimpelrokje.
Sorry voor de fotospam, maar ze zijn zooo cute ;).


Love them to the moon and back...

 


Blij met het hemdje.
Paspel op de rug, en doorlopende print aan de voorzijde.

Stof: Rabbit Race - Soft Cactus
Patroon: kroon: Mina Dotter
                         hemdje: De Droomfabriek

Het rokje rimpelde ik met Framilon, waarvoor u hier een tutorial vindt, en werkte ik af met taille-elastiek

Tutorial:

Het feestvarkentje :).


En het feestvarkentje met zijn allergenenproof taartje, en uitgelopen plantaardige slagroom :p. *like he cares*


Arvid, lieve jongen, op naar een jaar met meer slaap? <3

14 opmerkingen:

 1. Hiep hiep hoera voor de zoon! En chapeau voor de mama, ik duim dat Arvid meer slaapt en niet zoveel last heeft van zijn allergiën. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat aan je kleine man! Maar ook aan jou, supermama! Hoe maakte je het kroontje? Verstevigd met vlieseline? Voor mijn 1-jarige-to-be.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat aan je kleine man! Maar ook aan jou, supermama! Hoe maakte je het kroontje? Verstevigd met vlieseline? Voor mijn 1-jarige-to-be.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat! Die bovenste foto, echt te schattig!

  Op naar de 2 met geweldige nachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je doet h als mama echt geweldig! Mooi ... die foto's! Hij straalt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen peuter, eerst nog een jaartje dreumes toch? Maar nogmaals gefeliciteerd. En hopen op wat meer nachtrust! Hij kijkt wel met verbazing naar die taart. En die eerste foto is ook echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd anders in B en NL ;). In B zijn ze tss 1 en 2.5 peuter en vanaf 2.5 tot 5 kleuter. In NL is dat wat anders als ik me goed herinner.

   Verwijderen
  2. Ja dat is inderdaad anders.
   In Nederland is 1 tot 2 een dreumes. En 2 tot 4 een peuter. En 4 tot ongeveer 5/6 een kleuter (groep 1 en 2 op school zijn de kleuters, sommigen gaan met 5 jaar naar groep 3 en sommige met 6 jaar).

   Verwijderen
 7. Ik hoop dat het tij snel zal keren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. inderdaad zo schattige foto's en zeer schattige kleertjes, alles past zo mooi bij elkaar. En ik hoop dat hij inderdaad snel wat langer slaapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hiep hiep hoera voor Arvid! Hopelijk wat meer slaap het volgende jaar en misschien groeit hij ooit ook uit de allergie. En mooie kleertjes natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Proficiat aan zoon en mama! Het is niet altijd zoals we het zouden willen, maar daarom zien we ze niet minder graag. Integendeel. Op naar een tweede jaar met minder slaapperikelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wens je een hoop meer slaap, wat dat is moordend. Maar in de eerste plaats een hele gelukkige verjaardag voor Arvid!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk hemd! Verlengde je dan zelf de mouwen?

  BeantwoordenVerwijderen