woensdag 18 januari 2017

Het nieuwe lievelingskleedje + nog een sponske

Rachel reageerde op mijn sponsoproepje in mijn vorige Nivalisblogpost.
Ze had nog een leukerdje liggen die ik mocht overkopen, het resultaat daarvan ziet u onderaan dit bericht. Gezien ze toch moest verzenden van Nederland naar België in een pakketje, keek ik ineens nog eens rond op haar website en bestelde een allerschattigst paneelstofje van Stenzo.
Ik maakte er een zomerse Nivalis mee met korte mouwtjes, want die winter gaat niet eeuwig blijven duren hé :p.
Ik maakte de zes jaar en kreeg het konijn nét gepast op het voorpand. Het achterpand en de kap maakte ik met het andere stuk van het paneel. De mouwtjes dubbelde ik, omdat ik dat netter afgewerkt vind. De onderkant werkte ik af met elastische biais.


Het stofje ziet er zo uit:


Het kleedje is nog een tikkie te lang, gezien ik niet het voorziene omzomen deed, maar zo won ik een paar centimeter tegen dat het zomer is, want tegen dan is mijn madam toch weer 2cm groter geworden.


En met dat overgekochte sponske, maakte ik ook een Nivalis :p. Louise en ik vinden het een leuk model, en je kan er, mijn inziens, tricot en spons mee verwerken zonder dat het een te hoog pj-gehalte heeft.
Ik combineerde met gele nicky, wegens net niet genoeg stof. Het was niet mijn eerste keuze om op deze manier te gaan combineren, maar je moet roeien met de riemen die je hebt!
Tussen het voorpand voegde ik elastische paspel toe, en ook de onderkant werkte ik ermee af.


 Patroon: Nivalis - Sofilantjes

3 opmerkingen:

  1. Mooi! Nivalis staat hier ook op het menu, maar er komt altijd een ander projectje in de weg. Ik heb nochtans wel wat tricootjes die dringend verwerkt moeten worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh ik vind ze mooi, Ellen! Allebei! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi geworden. De eerste is Super :)

    BeantwoordenVerwijderen