woensdag 14 mei 2014

Gold 'n Glitterz

Ik heb nog steeds de eer en het genoegen patroontester te mogen zijn voor La Maison Victor.
In volgend magazine verschijnt het Rosannetopje, een gehaakt haltertopje.
Ik haakte het al eerder en vond het een keileuk patroon!
Tijd voor een tweede topje, in chique gouden zijdedraad. Heerlijk om te haken en zo mooi, al zeg ik het zelf. Ik maakte een maatje groter, dacht ik, maar door de andere soort van draad viel het niet groter uit, eerder exact hetzelfde als het vorige, een beetje aan de kleine kant dus.
Ik wou er een bijpassend rokje bij, en ging op zoek naar een patroon. Ik zei eerder dat ik nooit nog een pauwenrokje zou maken, wegens de traumatische ervaring van mijn twee eerste exemplaren die gestolen werden in De Post, terwijl ze onderweg waren naar de fotoshoot van het eerste nummer van La Maison Victor. Ze hebben de shoot nooit gehaald :(. U ziet de rokjes hier en hier nog eens terug.
Maar ik zette mijn wrok opzij, en nam toch nog eens het patroon uit mijn mapje. Ik had geen zin om het patroon te verlengen, dus zette ik er een biais aan ipv om te zomen, zo heb ik ook 2cm gewonnen ;). De paspel liet ik achterwege, omdat er anders wel veel verschillende goudtinten in mijn setje zouden zitten.

Patroon rokje: Pauwenrokje - La Maison Victor 1
Patroon gehaakt topje: Rosanne topje - La Maison Victor 3 (nog niet in de winkel)
Stof: Michael Miller - Glitz Collection
Zijde: Truesilk - Rowan
Biais: Veritas
Ik haakte twee roosjes met mijn allerlaatste restjes zijdedraad, nu zijn mijn bolletjes echt volledig op, en vond ze zo schattig dat ik nog een roosje voor mezelf wou ook. Er was nog wat gouddraad over van het prinsessenkroontje, en ik haakte gewoon het patroon dubbel, aan elkaar om een grotere roos te krijgen.
Zo ga ik er zeker nog maken, in alle kleuren van de regenboog ;).

4 opmerkingen:

 1. Anoniem5/14/2014

  en? lukt het nu al om een blinde rits in te naaien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi stofje, heb ik ook; maar dan in het roze. Ben er momenteel een kleed van aan het maken. Weldra zal het te bewonderen zijn op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WWWWWWWaaaaauuuuuwwww, wat een super mooi setje! Ik ben jaloers!!!

  BeantwoordenVerwijderen