maandag 19 januari 2015

Kleuteroverbroekje + borstcompressen

Ons madammeke is 's nachts nog niet zindelijk.
Niks abnormaals aan natuurlijk, ze is nog maar drie jaar en drie maand. Kinderen hebben tijd tot hun achtste om 's nachts zindelijk te worden, daarna onderneem je toch best verdere stappen.
Voorheen deden we van wasbaar, maar sinds ze enkel nog 's nachts een pamper draagt, deed ik ze weer een wegwerp om. Wassen voor die paar luiers per week, leek me niet zo ecologisch.
Maar aangezien we in maart toch weer in de luierwas zitten met babybroer, kunnen haar luiers gewoon bij de babyluiers, en dus leek het me tijd om weer voor wasbaar te gaan.

De luiers zelf kocht ik tweedehands in de FB-groep Luiermarkt.
Overbroekjes kon ik online ook wel vinden, maar die kosten toch al snel een kleine 20€ het stuk in zo een 'grote maat'. Zelf maken dus maar!
Alle luierbenodigdheden kan je vinden bij Diaper Design. Nelleke van Diaper Design heeft ook een FB-groepje, namelijk Zelf luiertjes maken. Hier kan je terecht voor hulp en tips & tricks.
Als jullie lid zijn van deze groep, dan zou ik het érg fijn vinden als jullie deze foto liken, ik kan er namelijk een stuk PUL mee winnen, goed voor nog een overbroekje ;).
Zo werd ik op weg geholpen naar een kleuteroverbroekjespatroon, namelijk dit. Samen met deze Nederlandstalige tutorial van Nelleke ging ik aan de slag.
Easy peasy!
De techniek voor de omvouwelastiek heb ik nu ook wel onder de knie, al ga ik volgende keer wel de hoekjes van het overbroekje iets afronden, want die elastiek in een rechte hoek plooien, is toch niet zo eenvoudig.


Ik koos voor een afwerking met kamsnaps, ik heb namelijk een ***hekel aan velcro.
Komt allemaal door slabbetjes die mijn allereerste zelfgebreidde kleedje voor Louise geruïneerd hebben... Tegen de volgende wasbeurt waren die slabbetjes overigens voorzien van een drukknoop, ipv de velcro.
De sluitingssnap mag volgende keer wel nog wat meer naar de rand toe, vind ik.


Zou ons madamme toch ineens volgende week belissen om 's nachts ook zindelijk te worden, dan heeft paar er een paar luierbroejes bij.


Netjes afgewerkt met een anti-lek randje aan de benen.


Nog wat borstcompressen met de restjes PUL en twee lagen bamboo.
Lekker zacht tegen de huid, en zeer goed absorberend.
 

Zo volgen er zeker nog!  
Voor meer info over wasbaar luieren, kijk ook zeker eens op de FB-groep Wasbare Luiers.

4 opmerkingen:

 1. Hier ook helemaal fan van de wasbare luiers en wasbare borstcompressen! Ik heb me toen onze twee geboren werd eraan gewaagd om 24 wasbare luiers te naaien in een kleiner maatje (wij hebben van die bamboozles met drukknopen maat 1 en 2 samen) omdat onze gekochte luiers (we hebben het nu over 7 jaar geleden) wat aan de grote kant waren toen onze eerste geboren werd. Onze zoon werd echter 4.2 kilo en paste daardoor maar liefst 1 week in mijn zelfgemaakte creaties... Ik heb echter wel veel naaiervaring opgedaan doen, was mijn eerste echte project ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doet me zin krijgen om er zelf ook een paar te maken voor onze oudste van 4 die ook nog niet zindelijk is 's nachts. Want met de grootste maat die we hebben krijgen we soms moeilijk de luier er in, we moeten altijd wat opletten en goed aanspannen. Blijkbaar heb je ook veel leukere prints om uit te kiezen... Kom je met een halve meter van die PUL toe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, nét voor 1 broekje en 6 borstcompressen :p.

   Verwijderen
  2. Zo, dankzij jou mijn eerste bestelling geplaatst!! :-D

   Verwijderen