zondag 11 januari 2015

UFO's: boterhamzakjes + rokje

Tijd om eens wat UFO's (unfinished objects) aan te pakken deze middag.
Er werd een nieuwe rekker in een pjbroek gestoken, een rokje omgezoomd, twee boterhamzakjes gemaakt, en een rokje afgewerkt met elastiek en biais.

De zakjes zijn met een speciale stof vanbinnen, die ik kreeg (op maat geknipt en al!) van mijn vriendin Iemke. De stof lijkt wat op PUL, maar dan speciaal voor voedsel blijkbaar.
Ik vraag het haar nog eens na, hoe die precies heet. Het doel van de zakjes is om er een boterham, of wat rijstwafels ofzo in mee te nemen naar school.
De groene meid in mij is namelijk niet aan wegwerpverpakkingen. Gewoonlijk neemt de kabouter RSV-doosjes mee hoor voor koek en fruit, maar voor rijstkoeken enzo zijn de doosjes, die ik heb, te klein.
U kan dergelijke zakjes ook gewoon hier kopen.


En dan nog een lapje stof dat ik ooit redde uit vriendin Ira haar restjesbak, dat al een jaar wachtte op een elastiek en een zoom. U weet wel, dat tweede lapje waar ik eerder deze week al over sprak.
Maar gezien mijn madam op dat jaar wel gegroeid is en de stof niet, werd de zoom vervangen door een biais. Ook gewoon veel schattiger natuurlijk ;).


Voila, de stapel UFO's en herstellingen is bijna doorploeterd se, dan kunnen we ons weer storten op nieuwe dingen!
Hoewel ik mij door die stapel eerlijk gezegd niet laat tegenhouden :p. Hij ligt er al een jaar, een beetje meer of minder...

5 opmerkingen:

 1. wat een schattig rokje, en handig zo'n zakjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al uw Ufo's afwerken, dat kan toch zo een deugd doen vind ik. De voorbije weken heb ik dat gedaan met mijn naaiwerken, (zodat ik in mijn recup met iets nieuws aan de slag kan), met mijn breiwerkjes ben ik nog altijd bezig. (Heb meer overschotjes dan ik dacht).
  Het idee van de boterhamzakjes vind ik wel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woord van de dag (voor die van mij dan), die kende ik nog niet. Leuke term UFO. Hier liggen inderdaad de verstel werkzaamheden ook vaak heel heel lang te wachten terwijl de naaimachine veel aan staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verstelwerk en kleine klusjes is misschien niet zo spannend, maar wel heel rendabel!
  Wat een schoon rokje, al een geluk dat het een rode biais moest krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen