vrijdag 1 mei 2015

Patroontest: kruippakje Bieke

Sabrina van Mai Design en ik waren ongeveer tegelijk zwanger.
Zij voor januari, ik voor maart.
Echter, zij is reeds bevallen in oktober, aan 28 weken zwangerschap.
Haar dochtertje moest bijgevolg een lange poos op neonatologie.
Daar werd Sabrina geconfronteerd werd met het kledingsprobleem, er bestaan namelijk zooo weinig leuke kleertjes voor prematuurtjes.
Sommige ouders lossen dit op door poppenkleedjes te kopen (echtig waar!), maar Sabrina wou verder gaan, zij ontwierp een patroon, helemaal geschikt voor prematuurtjes, gezien het pakje volledig open kan van onder tot boven (voor alle kabels en buisjes) én het niet over het hoofdje moet.
Het patroon is binnenkort hier te verkrijgen.
Omdat prematuurtjes niet klein blijven, maakte ze ook een aantal maatjes groter (tem 68), en ik patroontestte de 62. Jaja, mijne kleine Arvid is wel maar 6 weken, maar weegt al bijna 6kg en meet net geen 60cm, de kleine reus ;).
Heel leuk om te maken!
De enveloppehals valt iets te wijd open bij mij, dus ik ga er met de hand nog een steekje opzetten, zodat hij mooi dicht blijft.

Stof: Froy & Dind
Patroon: Mai Design


Zoals u ziet kan het pakje volledig open, wat ik bij mijn Arvid natuurlijk niet steeds ga doen, maar bij prematuren wel erg handig is!
Zeg dat ik het u gezegd heb, als vroedvrouw op neonatologie zijnde ;).


Ik ben grote fan van kamsnaps, maar door slechts 1 laagje tricot vertrouw ik ze nu ook niet echt, dus ik knipte nog bij elk snapske 2 vierkantjes extra stof, zodat de snapper door 3 lagen zit. Een pak steviger dan door 1 laagje.


Het testmodel was in een vrolijke bui :)


En zo zaten de twee kindjes nog eens in een doek terwijl ik naaide, Arvid bij mij in de ringsling (oh, wat sta ik slecht op die foto) en Louise maakte ondertussen mijne nieuwste aanwinst wat zachter.


Die nieuwe aanwinst staat nog niet op Slingofest zie ik, maar bij deze presenteer ik u mijn bevallingscadeau aan mezelf, een unieke "Familia Draconum".

8 opmerkingen:

 1. oooooh wat ontzettend leuk om te lezen!
  Wat een prachtige uitvoering, ben blij dat Arvid er zo gelukkig mee is :D

  Super bedankt voor dit reuze compliment :) xx
  Sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Dit weekend is mijn man van huis, dus de machines staan er al klaar voor! De verloskundige zei me dat de kleine zo'n 3,5-4 kilo zou zijn bij geboorte (over 5 weken), dus de kleinste maatjes laat ik maar links liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. moooiiiii echt schattig, othonneke verbleef ook op de neo omdat hij op 38 weken nog niet alleen kon ademen, kreeg daarna enkele serieuse virussen door al de buisjes en dingen, en toen had de hema enkele hele leuke 56 'ers volldig retro, maar als ik kon maakte ik ze ook zelf maar zou toen waarschijnlijk geen tijd gevonden hebben, een neokindje een peuter en zware aanbouw pffffffffffff het werd ms weleens waar teveel :)) toppie mss op bestelling bij jou ... :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is mooi en slim gemaakt,heb geen ervaring met zulke kleine kindjes maar buisjes en toestanden werken niet mee,hé!Heb je misschien ook een idee hoe je iemand een broek kan maken als ze in de gips liggen?!De dochter vind het maar niks,rechter been in de gips en niets fancy om aan te doen ;-) want als je of met krukken of in de rolstoel moet...als 18 jarige.Gelukkig is het tijdelijk want ja er zijn er die daar altijd in moeten,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me superhandig! Je zoontje was precies in een echte poseerbui :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. p.s. via deze link is er nu, en in de toekomst, meer te lezen over dit patroontje:

  http://sabrientje1977.blogspot.nl/search/label/Abbiekes%20gift

  BeantwoordenVerwijderen