donderdag 21 mei 2015

Quilling

Eerder deze week ging ik, samen met Arvid, nog eens op hobbycursus bij tante Sis.
Op het programma, een workshop "quilling".
Hier vind je daarover meer info, maar heel kort gezegd komt het erop neer dat je lange strookjes papier aan elkaar kleeft, en die gaat oprollen tot juwelen.
Thuis moest ik ze nog vernissen met 3D-vernis, omdat dat een dagje moet drogen, dus dat kon ik tijdens de les niet doen.
Ik maakte een regenboogsetje, want ik heb wat met regenbogen. (bv deze Lalylala-kangoeroe en voedingsketting)


Ik maakte ook nog deze broche, assorti bij mijn gehaakte sjaal, die bijna af is, en jullie zeer binnenkort te zien krijgen.


De anderen maakten meer "kralen" hoor, maar mijn kleine ventje dacht daar even anders over ;).

De ronde plaatjes en de 3D-vernis brachten me nog op een idee...
De grote smurf is, net zoals zoveel kleutermeisjes, grote fan van Anna & Elsa (zelfs al van voor ze ooit de film zag, vreemd genoeg), dus ik zocht twee leuke plaatjes, verkleinde ze, knipte een rondje uit, plakte ze in met mod podge en goot de rondjes vol met 3D-vernis. Ze moeten nog ff verder uitdrogen, tot ze helemaal doorschijnend zijn, maar dat komt wel in orde!

4 opmerkingen:

  1. De naam quilling zegt mij niks, maar toen ik op de link klikte zag ik filigraan staan. Dat ken ik van vroeger! Alleen werden daar toen geen kralen van gemaakt, maar figuurtjes die je op kaarten plakte voor een 3D effect. Grappig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh ja, grappig! Papierfiligraan, dat heb ik zelfs nog liggen van uit m'n kindertijd! Leuk! En mooie spulletjes heb je ermee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi! Dat zou ik hier wel verkocht krijgen bij mijn meiden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen