zaterdag 6 juni 2015

Recept: Snickers

U weet het intussen wel al, ik ben op koemelkeiwitvrij dieet, owv een intolerantie bij mijn zoon, die borstvoeding krijgt.
Dan is het even zoeken naar koemelkeiwitvrije lekkernijen, want een mens heeft gewoon niet altijd zin in mueslirepen of zwarte Oreo'kes... *alhoewel,die laatste... :p*
Mijn vriendin Ineke, die op hetzelfde dieet is, maakte al eens Snickers. Ze had niet echt een recept, maar nadat ik ze een keer of tien gemaakt heb, staat "het recept" nu wel op punt.
Die verdwijnen hier namelijk als sneeuw voor de zon uit mijne frigo, en niet enkel in mijn mond!
Iedereen die ze proeft is er gek van :).


Benodigdheden:
* 190g chocolade
* 250g + 50g gezouten pinda's
* caramelsaus (uit een fles, of vers gemaakt)
* 150g witte marshmellows

Werkwijze:
* smelt 90g van de chocolade en doe deze in een siliconenvorm, ofwel in een andere vorm met een laagje plasticfolie in. Laat even koelen in de frigo, terwijl je de volgende stap doet.


 * Maal 250g pinda's. Niet tot poeder, er mogen nog wat stukjes in zitten.


* Smelt 150g marshmellows in de microgolf. Ik ben geen fan van de microgolf, maar zie geen andere optie hiervoor. Bij mij gaat ze er 1'20" in op 900 Watt.


* Roer VLUG de gemalen pinda's en een geutje karamel door de gesmolten marshmellows heen.


* Doe het mengsel op de laag chocolade en druk aan.


* Knijp er eens over met de fles caramel.


* Verdeel er 50g hele pinda's over.


* Smelt de overige 100g chocolade en strijk mooi glad over het mengsel.


* Laat opstijven in de frigo.
* Ontvorm.


* Snij in repen.


* Smullen maar!
* Verstop de overschot op een koele plaats (ik laat ze in de frigo), als u niet wil dat uw huisgenoten er voor u mee weg zijn. ;)

13 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Oh, autocorrect... Bedoelde mmmm, niet mamma :)

      Verwijderen
  2. Mmmmmm dat ziet er idd hemels uit! Dankzij multiple allergieën en borstvoeding ben ik hier ook op streng dieet, dus ik weet als geen ander hoe leuk het is om veilige alternatieven te vinden. Hier ook pinda-allergie helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmmm dat ziet er idd hemels uit! Dankzij multiple allergieën en borstvoeding ben ik hier ook op streng dieet, dus ik weet als geen ander hoe leuk het is om veilige alternatieven te vinden. Hier ook pinda-allergie helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmmmm dat ziet er idd hemels uit! Dankzij multiple allergieën en borstvoeding ben ik hier ook op streng dieet, dus ik weet als geen ander hoe leuk het is om veilige alternatieven te vinden. Hier ook pinda-allergie helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. njammie! Dat ga ik ook zeker eens een keertje maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Njammie! Ziet er inderdaad overheerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Eentje om te proberen!! Welk merk chocolade gebruik je? (Kwestie van niet all ticketjes te moeten gaan lezen in de winkel om te zien wat zonder koemelk is)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zit een linkje onder bij benodigdheden ;) Maar die parels van Callebaut gebruik ik, puur uiteraard, melkchocolade zit altijd KME in.

      Verwijderen
  8. Die ga ik toch ook eens proberen maken! Joke zal er ook blij mee zijn vermoed ik ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohh, dit ziet er echt superlekker uit...

    BeantwoordenVerwijderen