dinsdag 16 augustus 2016

Connecting The Knots - Just Knot It #1

Tenzij u net een aantal weken digital detox achter de rug hebt, hebt u vast ook al heel mooie versies van de Just Knot It zien verschijnen.
Riet van Mind The Wale lanceerde dit patroontje twee weken terug, en ik kocht het meteen aan. 
Dat was in hetzelfde weekend als de Tulip Dress, maar die kon ik afprinten per maat, en had naadwaarde inbegrepen, dus die ging voor ;). *gemakzuchtig wijf*

Het moeilijkste aan deze jurk was beslissen in welke stof ik hem het eerst ging maken.
Ik dook de kast in en kwam dit pareltje tegen.
De bedoeling ooit, was om er een rimpeljurkje van te maken, met de bijpassende ballonenstof als striklint erop.
Echter, ik had maar 1 yard ongeveer, en een bovenstukje kreeg ik inmiddels niet meer uit de witte stof. Kinderen groeien blijkbaar nogal snel ;).
Het was wat schuiven, passen en meten met de twee stofjes, maar uiteindelijk kwam ik tot de combinatie die u hieronder zit.
Misschien merkt u ook op dat er geen achternaad zit in de rok, ik werkte namelijk met twee rokdelen, omdat ik de naden liever opzij zie, en omdat mijn stofhoeveelheid ook gewoon niet anders toeliet.

Aan-foto's zijn er niet, aangezien ik de jurk een maat te groot maakte.
Louise heeft namelijk écht wel ruim voldoende in haar huidige maat.Versie met plooitjes:


Zoals u ziet koos ik voor de voering achteraan en opzij een andere stof als middenvoor, omdat ik niet wou dat de roze ruitjes zouden doorschijnen in mijn witte stukje van het voorpand.
De kleurtjes van de kamsnaps komen min of meer terug in de rest van het kleed, en de knoopjes op de riem liet ik achterwege. met knoopjes werd het namelijk té.
Ik doorstikte de paspel, zodat de zijpanden vasthangen op het onderliggende pand, omdat ze anders teveel openvielen, vond ik.

Stof voering: Sketch Basic Fun Candy - Timeless Treasures

De rok voerde ik ook, voor extra volume.


<3
De eerste, maar zeker niet de laatste!


En stiekem duimen we natuurlijk voor een goed lootje in de wedstrijd ;).

6 opmerkingen: