zondag 1 juni 2014

Het tegenvallende watervalhalsshirt

Ik had er veel van verwacht, maar het valt me dik tegen :(.
Mijn watervalhalsshirt... Na de watervalhalstops (hier en hier) had ik er veel van verwacht, maar het staat me niet. Jammer voor al die uren reken, teken en knipwerk.
De stof is te dun voor mijn ronde vormen, en de zoom trekt onderaan helegans scheef. Precies een A-lijnshirt ofzo. Daarom heb ik dus een ***hekel aan dunne tricots he! Geef mij maar kwaliteitsdesignertjes! :p
Het patroon tekende ik zelf op basis van een t-shirtpatroon en een tutorial van Burda, die ik nergens meer terugvind buiten in mijn bestanden. (maar weet niet of het gedeeld mag worden).


Ik zal hem nog wel eens hermaken in een beter stofje, want het patroon op zich is wel goed denk ik.
En intussentijd kan ik maar hopen dat de zoom er na een wasbeurt wat beter uitziet ;).

6 opmerkingen:

 1. Inderdaad het patroontje is erg leuk. Hopelijk krijgt het een betere vorm na de wasbeurt. De hals vind ik persoonlijk wel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de hals ook mooi.
  Voor de boord heb je een zigzag gebruikt. Dat hoeft niet. Mooi met een rechte steek de stof doorvoeren zodat het niet uitrekt.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een zelfde patroon valt bij iedereen anders. In de naailes wordt het bij iedereen persoonlijk aangepast, het is afhankelijk van de boezem, hoogte schouders, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja de hals is mooi...was het een kleedje geweest...dan stond het je prachtig...kan je het niet tot een kleedje maken ofzo...en afboorden met een betere stof?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. E de mouwen wat korter...of verfijnen met een speciaal plooitje ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook proberen om er nog iets mee te doen zodat hij wel je zin is, want ik vind hem wel heel leuk staan bij je en de stof vind ik heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen