donderdag 21 november 2013

Allemaal streepjes

Toen ik de nieuwste ottobre doorbladerde wist ik meteen wat ik als eerste ging maken, het schattige giletje met wantenzakjes! Vorige week in het naaicafé tekende ik het patroon over, en knipte de patroondelen. Ik ben nogal secuur (te?) in zulke dingen, en deed er twee uur over, veel naaien moest ik dus niet meer doen aldaar ;). 
Ik zou misschien beter ook "op het gedacht" naadwaarde knippen, maar in feite durf ik dat toch niet, en doe ik dat nooit.
Maar het is gelukt, een paar kleine tijdgaatjes later, is ie af.
 
Patroon: Ottobre 6/2013 n°13 Chilly Day
Tricot: JNY Design

Streepjestricot met bijpassende tricot (de regenboogjes zijn dezelfde kleuren als de streepjes) voor de kap en de zakjes.
Ik twijfel elke keer maar weer hoe ik mijn kap ga knippen, dat de print juist loopt als de kap op de rug hangt, of als ze op het hoofd staat. Ik kies meestal voor het laatste, zo ook bij deze.
En bij deze twijfelde ik nog extra of ik de accentprint als binnen- of buitenkant van de kap zou nemen, ik koos ook hier voor het laatste.


Lekker warm vanbinnen, volledig gevoerd met nicky velours. Dankuwel Ira om uw restje te mogen hebben! Had echt nét precies genoeg voor al mijn patroondelen, daarom lopen de haartjes niet allemaal in dezelfde richting (wat in feite wel "moet" bij nicky), maar anders had ik niet genoeg.


Ik ga hem zeker nog eens maken! Meer nog, ik ga de volgende meteen knippen, na het publiceren van dit blogbericht.
Eigenlijk doe ik mijn madammeke zelden een trui, wellicht omdat ik dat zelf ook nooit draag, ik heb veel liever een gilet. 
Omdat ik vaak "tussenin" heb, te koud voor niks aan te doen, en te warm voor een volledig dichte trui. Een gilet kan je laten openhangen. 
Bovendien heb ik ook een hekel om een trui alsmaar over je hoofd te moeten trekken aan en uit, en uw kleren daaronder te moeten tegenhouden om niet met uw buik bloot te zitten. 
En als dat allemaal goed zedig verlopen is, dan zit je nog met een haardos vol eletriek! 
Geef mij maar dus maar gewoon een gilet, en mijn dochter ook, want vooralsnog kies en maak ik haar kleren :p.

De artieste aan het werk.

7 opmerkingen:

 1. Schoon zeg! Een beetje kleur in deze grijze tijd van het jaar is altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi!!! Dat secure zijn, levert toch wat op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi gelukt zeg!!
  Ach, te secuur bestaat toch niet hé
  Zelf ben ik van het ongeduldige type maar he er moet diversiteit zijn toch?!

  BeantwoordenVerwijderen