donderdag 12 maart 2015

Sweet Annie - damesshirt

Blijkbaar zijn jullie jaloers op mijn naaitempo, en vragen jullie zich af "Hoe krijgt die dat allemaal rond op een dag???"
Nou... Ik moet niet gaan werken he, ik ben vroedvrouw in een ziekenhuis, en we zijn vanaf 6 maand zwangerschap verplicht thuis, 3 maanden me-time dus!
Voordien naaide ik overigens amper wat, met dank aan de langdurige misselijkheid en de vele migraines. Dat is gelukkig allebei gebeterd sinds ik thuis zit.
Gezien het nu de allerlaatste loodjes zijn, is alles (valies, doopsuiker, enveloppes, kleedjes, ...) inmiddels wel klaar.
Mijn dochter is 3,5 jaar en zit dus tussen 8u25 en 15u30 op school.
Een zee van naaitijd dus voor mij :). Wat zou ik anders doen, die 7 lange uren?
Tussendoor doe ik wel nekeer een waske, maak ik heerlijke mueslirepen, verzorg ik de kefirpotten, kook het avondeten en stofzuig nekeer. Maar anders valt er echt niet zoveel meer te doen...
En gezien ik zover van mijn familie woon, durf ik daar ook al twee weken niet meer alleen naartoe. Stel dat mijn vliezen breken, of mijn arbeid begint, moet ik nog een dik uur alleen in de auto, dat zie ik niet echt zitten ;).

Nou, het shirt dus :).
Ik had nog tricot over van mijn Sweet Annie-kleedje voor Louise, en knipte daaruit gisterenavond een shirt voor mezelf.
Die ik deze voormiddag in elkaar stak. Duurt eigenlijk ook helemaal niet lang, als alles al geknipt ligt, en de machines nog gewoon uitstaan op tafel.
Schoudernaadjes toe, mouwen erin, zijnaden dicht, halsboord eraan, en alles afwerken met de coverlock. Klaar. Op amper een uurtje was het gepiept.

Stof: Sweet Annie by Kersenpitje
Patroon: Ottobre workshop n°330

Alsmaar meer fan van mijn coverlock :). Het duurde even om hem graag te zien, maar inmiddels is de liefde groot!


En de baby, die is deze nacht in alle hevigheid een halve meter gezakt.
Benieuwd wanneer hij eruit zal willen!

13 opmerkingen:

 1. oooh super mooi he (en de restjes worden vast super mooie cheeky wipes ;) ) of nog een onderbroek ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooh, zo schoon, zo wil ik er ook eentje !
  succes met de naderende bevalling en veel geduld gewenst moest ge ferm overtijd gaan, maar ja da's dan nog wat extra naaitijd hé !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knappe t-shirt en groot gelijk van die me-time, je kan het maar gehad hebben!
  Profiteer er maar van en maak nog maar wat moois :-)
  mizolilie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gemaakt en best spannend als de baby aan het zakken is,wie weet ben je nu aan het bevallen!!We leven allemaal mee,zo spannend is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad jaloers op jouw naaitempo! Ik wens jou een mooie bevalling en prachtige baby!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook toch jaloers op jouw naaitempo: ik zit in bijna hetzelfde schuitje (+ 37 weken zwanger, thuis vanaf mijn 4 maand) maar ik kan zo lang niet meer rechtstaan of zitten om alles te knippen en in elkaar te steken! Na een uurtje val ik om van de rugpijn ...

  En trouwens weer een héél mooi t-shirtje in elkaar gestoken, prachtig stofje!

  K(re)atrientje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. spannend, ik had echt pijn van indalingsweeën, zo op het einde, zo veeeel voorweeën gehad, nachten lang en toen het eindelijk zo ver was, ging het als een sneltrein :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Aha dat verklaard de naaitijd :-). Gaan de kinderen in België eerder naar school dan in Nederland, en ook nog zo lang? Hier vanaf 4 jaar naar de basisschool, waarvan de eerste vier jaar drie hele dagen en twee ochtenden.
  Koen is 3,5 en gaat twee dagdelen naar de peuterspeelzaal, hier in Drachten is dat 5 uur per week! In Groningen was het 6 uur per week. In die 2,5 uur per keer doe ik meestal wat boodschappen, huishouden en heb ik wat 1 op 1 speeltijd met dreumes Luuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze gaan hier gewoonlijk naar school vanaf 2.5 jaar, maar toen vond ik Louise nog te klein. Maar ze mogen maar naar de crèche tot hun 3 jaar, dus toen moest ze wel naar school, gezien wij beiden uit werken gaan. En dat gaat goed! Enkel de woensdag hou ik ze thuis, dan is het maar 2.5uur school, en voor die korte tijd heb ik geen zin in een ochtendrush ;).

   Verwijderen
  2. 2,5 is wel jong zeg. Lijkt mij ook best vermoeiend voor die kleintjes. Hier mogen ze tot 4 naar de crèche. Maar daar maken we geen gebruik van omdat ik momenteel niet werk.

   Verwijderen
 9. Mooi T-shirtje en nog altijd mooie buik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is echt een prachtig t-shirt!

  BeantwoordenVerwijderen