dinsdag 24 december 2013

Mara blouse

Deze nacht naaide ik door tot in de late uurtjes, om mijn To Do-list voor december af te krijgen, en dat is gelukt, ole!
Ik moet, zoals ik al eens zei, werken met de kerstdagen, dus gaat mijn madammeke logeren bij mijn moeder, om haar toch te kunnen laten meevieren met de gezelligste dagen van het jaar. Dat is het nadeel van een job in de zorg, moeten werken terwijl andere mensen gezellig samen met de familie aan een feestdis zitten, maar bon, dat weet je op voorhand niwaar. En mijn collega's en ik zullen het ook gezellig maken, op voorwaarde dat er zich niet teveel kerstkindjes aanbieden natuurlijk ;).

Bon, mijn lijstje dus! Als laatste stond daar nog een Mara blouse op, voor met de kerstdagen.
Ik vond bij Kersenpitje een superschoon Petit Panneke! Mijn op één na lievelingspanneke, mijne favoriet is deze.

Ik nam de 3/4 mouwen van de Louisa dress, simpelweg omdat dat patroondeel nog klaar lag, en ik een luie taart ben bij momenten, en ook omdat ik dat een ideale lengte vond voor mijn smossende peuter.
Ik twijfelde keilang of ik er nog die fluttermouwkes ging bij opzetten of niet. Ik deed het uiteindelijk, maar zonder kindje erin vond ik dat behoorlijk tegenvallen, en had ik al direct spijt :(

Stof: Flora Turquoise - Petit Pan, hier bij Kersenpitje
Patroon: The Mara Blouse - Compagnie M.

Maar mét kindje erin, valt dat keigoed mee!


Ik deed nekeer heel gedurfd voor mijn doen, en koos accenten (paspel en knoopjes) in een kleur die helemaal niet in het stofje voorkomt. Het resultaat bevalt me wel :).


Volgende keer ga ik het bloesje wel een centimeter of twee langer maken, want ik vind het toch net iets te kort.

 

10 opmerkingen:

 1. Heel schoon geworden, die frullekes aan de mouwen zijn ook niet zo mijn ding maar ze staan haar wel :) Fijne feesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi, ben blij dat ik het patroontje ook heb :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaai!! Zo knap!! Echt mooi gemaakt!
  Ben ik een beetje scheel of zie ik het niet goed, want die krulletjes in het stof zijn toch ook geel? Of niet? Hoe dan ook, de gele paspel en knoopje passen perfect!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt misschien zo op de foto, maar het is limoengroen :)

   Verwijderen
 4. Inderdaad heel mooi met kindje erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi gedaan en af en toe moet je eens iets anders dien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook niet spontaan naar de frullekes grijpen, maar zie eens hoe ze ermee blinkt! Schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, maar dat is toch een prachtexemplaar! ( Jurk EN dochter wel te verstaan ;-)) Heel mooi geworden, ook al ben ik geen frullekesmadam ;-) En je bent niet de enigste die moet werken, ik vertrek sebiet voor mijne nachtshift se. Maar werken met kerst is vrij met oud en nieuw en dat vind ik ook al de moeite ;-) Veel werkplezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Das waar! Wij mogen kiezen, werken met de kerstdagen of werken met oud en nieuw, ik kies altijd voor dat eerste ;).
   Goede nacht! *al leest ge dit wsl niet meer tijdig ;)*

   Verwijderen
 8. Super mooi en volgens mij ben je de eerste die mouwkes combineert! Leuk!! Kan je me misschien ook nog even een foto sturen van je meisje zodat ik de lengte eens goed kan bekijken? Ik hou niet van lang, maar als het natuurlijk echt te kort is kan ik het patroon ook nog verlengen. Of is je meisje groot voor haar leeftijd? Je mag me altijd een mailtje sturen: marte(at)compagnie-m(dot)com Bedankt! Marte Fijne feestdagen!!

  BeantwoordenVerwijderen